Scroll Top
Petőcz Pincészet – Ászár
A szőlő varázsa már gyerekkoromban magával ragadott. Nagyapám mellett sok időt töltöttem az ültetvényekben, végeztem a gyakran nem könnyű szőlőmunkákat.
Ekkoriban még csak a család és a magunk örömére készítettük borainkat. Aztán a kezdeti érdeklődés egyre jobban erjedni kezdett bennem, mélyebbre és mélyebbre ástam magam a borkészítés tudományában. Feladatomnak éreztem, hogy az ászári borkészítés hagyományait az öregek elhivatottságával újabb színekkel gazdagítsam. 2015 fontos mérföldkő volt az életünkben. Ekkor adtuk át a Petőcz borászatot és a hozzá kapcsolódó vendégházat, valamint ugyanebben az évben léptem a nagyközönség elé boraimmal. Célom, hogy áthatóan gyümölcsös, fajtajelleges, kristálytiszta ízű és illatú, elegánsan könnyed borokkal zárjam palackba Ászár szellemét.
Petőcz Gábor
Az én #Neszmély borom összetétele:
  • 28% királyleányka
  • 28% rizlingszilváni
  • 22% chardonnay
  • 14% szürkebarát
  • 8% cserszegi fűszeres

2881,  Ászár

Petőfi Sándor utca 64.

+36 30 411 3912

Bősze Pincészet – Ászár
2009 decembere óta foglalkozunk szőlőtermesztéssel és feldolgozással a Neszmélyi Borvidéken, azon belül is Ászáron. 2019. augusztusára megvalósult nagy álmunk, elkészült az új borászati üzemünk.
A korszerű technológiai adottságoknak köszönhetően tovább tudjuk növelni úgy a borok minőségét, mint a mennyiségét, hogy még szélesebb körben élvezhessék a Bősze borokat. Nagy részben reduktív borokat készítünk, de hordós fehér és vörösbor prémium tételek is kikerülnek a pincéből. Jelenleg 13 hektár saját területtel rendelkezik a pincészet. Célunk, hogy borainkkal segíteni tudjuk a borvidék jó irányú megítélését, fejlődését és a nagy múltú ászári borokat újra ismertté tegyük az országban és országon kívül.
Bősze Csaba
Az én #Neszmély borom összetétele:
  • 40% szürkebarát
  • 25% rizlingszilváni
  • 20% rajnai rizling
  • 15% Irsai Olivér

2881,  Ászár

Gyári út 23/a.

+36 20 573 1563

Hilltop Borászat – Neszmély
A Hilltop borászat friss, modern megoldásaival, környezetbarát technológiájával, piacelső újításaival, megbízható minőséget biztosító szakértelmével az elmúlt 30 évben és azóta is folyamatosan formálja és fejleszti a hazai borpiacot.
Kiváló minőségű, egyedi illatelemekben gazdag borait hazánk egyik legnagyobb, borbirtokán, több mint 400 hektáros területen termesztett saját szőlőből állítja elő a hazai és a nemzetközi igényes borfogyasztók számára.
A Hilltop küldetése, hogy minél több ember számára biztosítsa és tegye elérhetővé a kulturált és minőségi borfogyasztás élményét, és ennek köszönhetően folyamatosan fejlődjön a felelős magyar borfogyasztók közössége.
Az én #Neszmély borom összetétele:
  • 50% királyleányka
  • 15% szürkebarát
  • 10% sauvignon Blanc
  • 10% chardonnay
  • 10% sárgamuskotály
  • 5% Irsai Olivér

2544 Neszmély

Meleges-hegy

+36 34 550 450

Kősziklás Borászat – Dunaszentmiklós
A Kősziklás borászatot 2008-ban két jó barát, Béger Ákos borász és Emmer Szabolcs szőlész alapította Dunaszentmiklóson.
A pincészet a közeli Kősziklás dűlőről kapta a nevét és 70 hektáron gazdálkodik.
A borvidék lankáin elterülő szőlőkből a területről ismert borok mellett minden évben igyekeznek az adott évjáratokból csak rájuk jellemző, kézműves borokat, igazi borkülönlegességeket is alkotni.
Az illatos, zamatos szőlőfajtákból reduktív technológiával friss gyümölcsös fehér- és rozéborok készítenek. A borvidék potenciálját jól tükrözik a testes, fahordóban erjesztett és érlelt fehérboraik. Kékszőlőből jelentős hozamkorlátozással kedvező évjáratokban vörösborokat is készítenek.
A Neszmélyi borvidék hagyományainak ápolása mellett céljuk, hogy az egyes fajtákban rejlő titkokat, lehetőségeket megmutassák a borkedvelőknek.
Az én #Neszmély borom összetétele:
  • 50% királyleányka
  • 20% olaszrizling
  • 20% rizlingszilváni
  • 10% Irsai Olivér

2890 Dunaszentmiklós

HRSZ. 477

+36 30 520 1812

Kisbaka Családi Borbirtok
Borbirtok = számunkra nemes és lélekemelő megélhetés a Baji-szőlőhegy és a dunaszentmiklósi dombok hagyományainak megidézésével, 7 hektáron.
A 6 évvel ezelőtti terület-tisztítást 2019-ben telepítés, majd 2021-ben szüret és feldolgozás követte. Célunk: a legjobb minőséget megkóstoltatni Veletek.
Családi = gyermekeink jó érzését és lelkesedését sokszor igénybe véve indultunk a jövő felé. Célunk: igazi élményt nyújtani Számotokra nem csak borban, de a bort kísérő falatok, valamint a borkóstolást is támogató szállásszolgáltatás terén is.
Kisbaka = várunk, hogy bemutatkozhassunk! Célunk: az emlékteremtés velünk – NEKTEK!

2836 Baj

Uradalmi út 15.-17.

+36 30 825 2908

Szivek Pince
A Neszmélyi borvidék keleti szélén, a Pilis lábánál fekvő Kesztölcön találjuk a Szivek Pincét.
A családi borászat jelenleg 18 hektáron dolgozik, elsősorban a fehér szőlőfajtákra hangsúlyt fektetve. A területeik egy része már minősített organikus művelés alatt áll, de a teljes területen igyekeznek ugyanazt a természetközeli szemléletet képviselni.
Ha egyetlen fajtát kellene kiemelni, akkor a zöldveltelini lenne az, a területi adottságaiknak köszönhetően alkalmas évjáratokban eltérő szüreti időponttal és feldolgozással a veltelini három arcát is meg tudják mutatni.
Családias hangulatú rendezvényeik, mint a Pilis Piknik és az Agrowellness sok visszatérő vendéget vonzanak-
Organikus szemlélet, széles mosoly.
Az én #Neszmély borom összetétele:
  • 50% chardonnay
  • 40% rizlingszilváni
  • 10% cserszegi fűszeres

2517 Kesztölc

Csévi út 25.

+36 70 388 7776